Minkema College | Home

Berlijn werkweek 2017

Door Hannah van Bemmel, mavo 3E,

Op zondag vertrokken we om negen uur in de ochtend met de bus naar Berlijn. De reis was boven onze verwachtingen, al maanden lang werd er over gepraat. De busreis van rond de acht uur was super gezellig. De gekste muziek stond op en er werden snel nieuwe contacten gemaakt. Drie volle dagen waren volgepland met allemaal leuke activiteiten en bezienswaardigheden. De tegenvaller was natuurlijk het opdrachtenboekje maar ook dat hoorde er zeer zeker bij!

De hoogtepunten van de reis waren voor mij de fietstocht door Berlijn, de vrije tijd en de gezelligheid van de groep, de docenten en de buschauffeur! In de vrije tijd kon je zelf met een groepje ergens gaan eten en ook werd er veel gekaart. Wat natuurlijk niet vergeten mag worden, waren de mensen die in de nacht stiekem naar elkaars kamer gingen, de grote bloopers en de docenten die terwijl ze op de wacht stonden. De mooiste bloopers waren toch wel de val van Jens en Sara en Nina die in de fontein viel. Ook was er een groep leerlingen weggestuurd bij een restaurant tijdens het kaarten, toen Bas kei hard op de tafel sloeg. We waren woensdag ook naar een klimbos gegaan, maar naar het eerste parcours ging het helaas heel hard regenen. Gelukkig hadden we in de avond pizza gegeten met iedereen bij een hele gezellige plek.

Ook was de reis leerzaam. De reis stond voor het grootste deel in het thema de Koude oorlog. We hadden een fietstocht gemaakt door Berlijn heen, met een gids die er heel veel van af wist. Ook gingen we naar het museum Het Tranenpalast, Potsdam met de paleizen van de keizer, gedächskirche en het oude vliegveld Tempelhof. Bij het oude vliegveld was een groot park waar mensen gingen voetballen, weerwolven en waar wedstrijdjes sprinten werden gehouden. Ook werden gekke hardlopers achterna gerend en na gedaan.

Samengevat en ik denk dat ik voor iedereen spreek was het een hele leuke reis!

 

berl