Minkema College | Home

Stein digitaal

Alle leerlingen bij ons op school werken met een laptop of Chromebook. Om jou goed voor te bereiden op je toekomst vinden we dat je digitale vaardigheden moet aanleren. Daarom krijgen alle brugklasleerlingen speciale lessen, waarin ze leren hoe ze met hun Chromebook moeten omgaan in de les. Je leert bijvoorbeeld een werkstuk maken of een mooie presentatie.

Naast deze praktische dingen leren we je ook hoe je op een goede en veilige manier het internet kunt gebruiken om dingen op te zoeken. We besteden aandacht aan social media en digitale omgangsvormen. Ook in de mentorlessen is daar aandacht voor.

Als je goed weet hoe alles werkt, maak je een eigen portfolio aan, de SteinSuccesSite. Je ontwerpt je eigen omgeving, waarin je laat zien wie jij bent, waar je goed in bent en wat je hebt gedaan en geleerd op school. Dingen waar je trots op bent, kun je ook kwijt op deze site. Je ouders en je mentor kunnen met je meekijken.

In de bovenbouw heb je je Chromebook  nodig om sommige nieuwe profieldelen goed te kunnen afsluiten. We zijn gericht op de toekomst, ook op dit gebied. Al onze docenten worden geschoold in het omgaan met digitale leermiddelen. Het maakt leren moderner, leuker en actiever.

Ouders kunnen voor hun kind een Chromebook of laptop ‘leasen’. School betaalt ook mee en dat zorgt voor korting op de prijs. Na 4 jaar bij ons op school is je Chromebook of laptop van jou.