Minkema College | Home

Dyslexie inloopuurBrugklasleerlingen met een dyslexieverklaring krijgen tips en handreikingen hoe zij kunnen omgaan met hun dyslexie. Je traint hoe je kunt studeren en omgaan met Nederlands en andere talen.

Lees hier meer >>


FaalangsttrainingIn begeleidingsgesprekken leer je faalangst herkennen en ermee omgaan. Je krijgt individueel oefeningen en tips aangereikt om de angst de baas te worden.

Lees hier meer >>


Training sociale vaardighedenIn de training “Mag ik meedoen?” leer je sociale vaardigheden in een veilige situatie te oefenen en deze vervolgens langzaamaan toe te passen in situaties buiten de training. Zo buigen negatieve verwachtingen om in positieve ervaringen.

Lees hier meer >>


Begeleiding schoolorthopedagogeAls jij zonder oorzaak steeds slechter gaat functioneren, kan de schoolorthopedagoge met haar specialistische kennis hulp bieden. Door een gesprek, het afnemen van een vragenlijst of een observatie helpt ze je verder of maakt ze een inschatting of er sprake is van ernstiger problematiek.

Lees hier meer >>


HuiswerkbegeleidingDe huiswerkbegeleiding is bedoeld voor leerlingen in de onderbouw. Je maakt vier dagen per week (ma t/m do), twee uur per dag huiswerk onder toezicht en begeleiding van Minkemadocenten. Dit gebeurt na schooltijd (na het 7e uur) in een rustig lokaal in de school.

Lees hier meer >>


Motorische remedial teachingDeze training is gericht op de grove en fijnere motoriek. Dankzij de motorische remedial teaching ervaren de leerlingen wat ze wél kunnen, krijgen plezier (of behouden het plezier) in bewegen en ze leren omgaan met wat ze (nog) niet kunnen.

Lees hier meer >>


Soms hebben leerlingen extra begeleiding of training nodig. Hiernaast een overzicht van alle begeleidingsvormen en trainingen die wij op school organiseren.