Minkema College | Home

Buitenland

BSM-werkweek in 5 havo
Zit je in 5 havo en volg je het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) dan ga je vier dagen op outdoor-excursie naar de Belgische Ardennen.

Kunstweek Parijs 5 havo en 6 atheneum
In dezelfde week gaan leerlingen uit 5 havo en 6 vwo met kunst in hun profiel naar Parijs. Je bezoekt musea en andere bezienswaardigheden en legt je indrukken vast in foto’s en schetsen. Het eerste schoolexamen staat helemaal in het teken van de verwerking hiervan. Nadien is er een presentatie voor je ouders.

Werkweek Berlijn/Londen/Oostenrijk/Ardennen 5 havo en 6 atheneum
Leerlingen uit 5 havo zonder kunst of BSM in hun profiel en leerlingen uit 6 atheneum zonder kunst, gaan in september naar keuze op werkweek naar de Ardennen, Berlijn, Londen of Oostenrijk. Daar doe je algemeen vormende activiteiten, activiteiten gekoppeld aan het door jou gekozen profiel en/of meer sportieve grensverleggende activiteiten. Vooraf is er een voorbereidende themadag en na afloop mogen je ouders op school de resultaten komen bekijken.

Romereis 6 gymnasium
Zit je in 6 gymnasium, dan ga je begin september acht dagen naar Rome. Vanuit een hotel midden in het centrum maak je intensief kennis met schatten uit de oudheid, opgravingen, musea, monumenten, fonteinen en kunsthistorisch interessante kerken. Er staat ook een excursie naar Pompeji op het programma. Na afloop is er op school een feestelijke Romeinse ‘verwenavond’ voor je ouders.