Minkema College | Home

Filmfestival voor scholieren

Door Luna Zimnik en Estelle van Dijk

Op 18 september gingen we naar het Nederlands filmfestival voor scholieren. We waren op weg naar Lelystad en toen we daar aankwamen was het nog heel rustig. We haalden al eerst een goodiebag en ons dagprogramma op.

Ons groepje van het filmpje 'De sprong' moest als eerste naar een workshop van film- en interviewstrategieën. Daar leerde je vooral dat je door moest vragen en wat belangrijk is voor de cameraman. Hierna gingen we naar het hoofd gebouw en kregen we feedback op ons filmpje. In de derde workshop mochten we een stop-motion filmpje maken. Dat is een filmpje dat bestaat uit heel veel foto's, die achter elkaar worden afgespeeld. De laatste workshop bestond voor ons uit filmpjes bekijken van andere scholen en daar een cijfer voor geven. De workshops duurden allemaal langer dan een uur. Dus was het tijd voor 1 van de laatste dingen een Q&A met Niek Roozen! Dit was erg leuk en grappig. Hij heeft ons ook goede tips gegeven. Hoe je bijvoorbeeld in een film kon gaan spelen. Het eten was wel lekker, het was nasi en rijst met pindasaus en groenten.

Na het eten was het gala. We kregen ergens in de kubus de gelegenheid om ons om te kleden. Bijna iedereen zag er heel netjes uit. Je ging over de rode loper en daarna naar de zaal waar de prijsuitreiking zou zijn. Wij zaten op het balkon. Eerst lieten ze een filmpje zien die cameramannen die dag hadden gemaakt. Daarna begon de prijsuitreiking. Het was erg spannend, maar jammer genoeg zijn onze filmpjes niet in de prijzen gevallen. We gingen na een paar categorieën op weg naar huis. De rit ging vrij snel. Het was een super leuke dag en we hebben er veel van geleerd! 

nffs