Minkema College | Home

Toelating

Bij ons kun je terecht voor havo, atheneum en gymnasium. Is dat wat je wilt en kunt, dan ben je van harte welkom op onze Open Dag (27 januari 2018) en Open Lesmiddag (31 januari 2018)! Zo kun je ontdekken of de Minkema dé school voor jou is.

Waar letten we op?
Het advies van de basisschool is voor ons het uitgangspunt. Jouw juf of meester weet als geen ander wat jij in je mars hebt. Wel willen we van hem of haar nog horen hoe het zit met je tempo, zelfstandigheid, inzicht en motivatie. Ook letten we op het Cito-leerlingvolgsysteem van groep 6 t/m 8. Als dit alles past bij het advies van de juf of meester, volgen we dat op.

  • Met een vwo-advies is plaatsing in de brugklas atheneum of gymnasium mogelijk (Mink)
  • Met een havo-advies ga je naar de brugklas havo/vwo (Mink)
  • Met een advies vmbo-t (ook wel: mavo) kom je in een brugklas mavo of mavo/havo (Stein)

Meer weten over de verschillende onderwijsvormen, klik hier

Je nieuwe klas
In de brugklas zit je met 26 tot 28 kinderen. Een heel enkele keer is de klas iets groter. Je kunt zelf via jouw juf of meester aangeven bij welke kinderen je wel of juist niet in de klas wilt komen (als je die lijst niet te lang maakt tenminste).

Toelatingsprocedure (POVO)
Een paar keer per jaar overleggen we met de andere middelbare en basisscholen in Woerden hoe de aanmelding en toelating het beste kan verlopen. We proberen er allemaal op dezelfde manier mee om te gaan. De afspraken die we daarover hebben gemaakt zijn vastgelegd in een brochure voor ouders die je hiernaast kunt downloaden.